Home Grensverleggers ORPHAX – Piano Music (Moving Furniture)

ORPHAX – Piano Music (Moving Furniture)

by Patrick Bruneel

Orphax aka Sietse Van Erve, labelbaas van Moving Furniture met een uitgesproken eclectische en heel erg te waarderen muzikale smaak, brengt voor het eerst een vinylsingle uit. Eentje van zichzelf om mee te beginnen.

Mensen vinden het altijd leuk om bij een digitale release iets extra te krijgen. Hier is de bonus de originele versie van het nummer Elisabeth, dat voor de kopers van de fysieke single als downloadcode wordt meegeleverd.

Het oorspronkelijke nummer duurde net geen zes minuten. De herwerking ervan die op de single staat, is een minuut korter. Ook De Steiger Met Uitzicht Op De Sint-Urbanuskerk haalt de vijf minuten niet. Het is nieuw voor Van Erve, die tegelijk zijn vertrouwde drones grotendeels laat voor wat ze zijn. In plaats daarvan speelt hij mooie en lieflijke pianomuziek waarin zowaar melodieën zijn te ontwaren.

Er zit uiteraard nog altijd een fractie ambient en drones in de muziek. Dat kan ook moeilijk anders na het parcours dat Orphax al aflegde. De twee nummers op de single werden opgenomen in De Ruimte in Amsterdam, een plaats waar regelmatig artiesten die op zijn label werk uitbrengen of eraan verwante muziek maken, mogen aantreden. Die opnames vormen slechts de basis van de herwerkingen, die tot het meest persoonlijke werk horen dat Orphax ons tot nu toe liet horen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More