Home ReviewsAlbum Reviews OI VA VOI – Memory Drop (V2 Records)

OI VA VOI – Memory Drop (V2 Records)

by Bart Verlent

Negen jaar hebben we moeten wachten op het vijfde album van dit Londense septet. In de tussentijd tourde de band er op los en wilden ze meer tijd in de opvolger van Travelling The Face Of The Globe steken. Het heeft in elk geval gewerkt want met Memory Drop levert Oi Va Voi een topalbum af.

Tien nieuwe nummers levert deze Engelse crossoverband, die zoals de vorige platen vol staan met hun Joodse en Oost-Europeese roots invloeden en dit dan in de mixer gegooid met traditionele pop/rock. De band kon weer rekenen op vioolvirtuoos Anna Phoebe en voor dit album mocht de nieuwe zangeres Zohora haar debuut maken.

Net zoals de vorige platen is deze nieuwe Oi Va Voi weer moeilijk in een vakje te zetten met een genre. Want de band speelt met diverse stijlen zodat ze een kleurrijk geheel krijgen. Elk nummer heeft weer een andere inval, je zou het avontuurlijke pop kunnen noemen, maar dat zegt nog niet genoeg. Oi Va Voi houdt het altijd boeiend en streeft naar diversiteit, en het resultaat is altijd adembenemend mooi.

Er is wel een verschil tegenover de vorige albums, de Oi Va Voi-sound is nog breder geworden, nog rijker. We kunnen moeilijk zeggen dat er nummers uit schieten, want dit album moet je gewoon in zijn volledigheid horen. Elke song heeft zo iets unieks, toch passen de songs perfect bij elkaar.

Ok, er is acht jaar aan dit album gewerkt, maar dat loont. De songs bulken van kwaliteit en originaliteit. Oi Va Voi toont weer dat je iets heel mooi kan maken als je diverse culturen samenbrengt. Nu maar hopen dat de rest van de wereld dat ook snel doorheeft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More