Home ReviewsAlbum Reviews OH PEP! – Your Nail And Your Hammer (ATO Records)

OH PEP! – Your Nail And Your Hammer (ATO Records)

by ZLANDER

Op het eerste gezicht lijken ze een beetje op Kenji Minogue, maar hen daarmee vergelijken zou niet mooi zijn van ons. Het Australische popduo Oh Pep! doet het immers niet met vette beats, maar met zachte popmelodieën. Zo hebben ze al enkele prachtige nummers uitgebracht op ep’s en op hun debuutplaat Stadium Cake. Jammer genoeg blijven ze op hun nieuwste plaat dobberen aan de oppervlakte, en springt slechts af en toe een nummertje er halfslachtig uit.

Believe It is daar een voorbeeld van. Het luchtige melodietje doet in de verte wat denken aan She & Him, maar de lyrics komen naïef over, al mag dat in popmuziek uiteraard wel. Een liefdesverhaaltje over een ontmoeting op de dienst burgerzaken: we willen ons wel laten meeslepen. De tegenstelling tussen pril liefdesgeluk en koude grijze bureaucratie intrigeert.

Toch blijven we een beetje op onze honger zitten. Van Doctor Doctor weten we al dat Olivia Hally en Pepita Emmerichs in staat zijn tot meer diepgang. En die zit er nu niet in.

Your Nail And Your Hammer is een aangenaam nummertje, dat er gemakkelijk in gaat. Jammer genoeg gaat het er even gemakkelijk weer uit. Morgen worden we niet wakker met dit nummer in het hoofd.

Foto: (c) Ebru Yildiz

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More