Home ReviewsAlbum Reviews NIGHT MOVES – Can You Really Find Me (Domino)

NIGHT MOVES – Can You Really Find Me (Domino)

by Kennet De Bondt

Met Night Moves’ derde album perfectioneren John Pelant en Micky Alfano hun poppy psychedelische muziek. De band uit Minneapolis, Minnesota bezorgt ons een sterk album om de zomer in goede sfeer door te komen.

Het album laat met gemak naar zich luisteren zonder ooit te eenvoudig of voorspelbaar te klinken. De synthklanken zijn fris, afwisselend en zweverig. Ook de gitaren zorgen voor de nodige variatie. Het volledige gamma komt er aan te pas: folk, elektrisch en zelf de slide krijgt vaak een uitgesproken rol toegediend. In sommige nummers worden we zelfs getrakteerd op een heuse synthgitaar.


Poppy baslijnen bewegen zich al huppelend voort tussen de andere instrumenten.
De zanglijnen zijn heel origineel, en bepaalde nummers zijn bijna volledig tweestemmig ingezongen. De zang springt regelmatig naar falset, maar doet dit naadloos.
De nummers zijn voorzien van breaks die het geheel elegant en dynamisch houden.
Zanger Pelant en bassist Alfano zijn niet alleen creatief, maar bovendien technisch begenadigde muzikanten. In een nummer als Keep Me In Mind, waar quasi uitsluitend gebruik gemaakt wordt van een akoestische gitaar, kan men zich niet verschuilen achter een muur van effecten.

Qua sound en stijl doet het album soms denken aan The Alan Parsons Project, Fleetwood Mac en andere groten binnen de aangenaam en melodieus klinkende familie. Redenen genoeg om dit eens te checken.

Night Moves zet hier een ijzersterk album neer. Er kan niet gezegd worden dat de band één welbepaald genre volgt, of één bepaald stijl heeft. Ritme en tempo zijn gevarieerd, evenals de keuze van de instrumenten. De band omschrijft het zelf als een mengeling van neo-psychedelisch tot shoegaze, ambient pop tot cosmic country, wat dit dan ook moge betekenen… Als we er dan toch een sticker op willen kleven, dan gewoon die van ‘Real And Honest Music’.

Album beluisteren/ kopen kan op Bandcamp.
Volgen op Instagram, Facebook, Twitter.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More