Home ReviewsAlbum Reviews NEW POLITICIANS – Remission (Other Voices Records)

NEW POLITICIANS – Remission (Other Voices Records)

by Patrick Van Hauwaert

De tijden zijn redelijk veranderd!  Voor sommigen onder ons met niet zo’n goede afloop, voor anderen zoals deze New Politicians dan weer in de meest gunstige zin.  Een paar jaar terug namen ze wat digitale EP’s op in eigen beheer en in 2015 brachten ze dan eindelijk hun debuut uit, in eigen beheer natuurlijk.  Want dit is toch min of meer hoe je het als zelf respecterende DIY muzikant doet.  Tot zover is er niet veel veranderd, vroeger was het met cassettes nu met digitale files.   Alleen kun je digitaal nu veel meer doen voor geen geld, heb je een hele wereld aan mogelijk geïnteresseerden voor je liggen en kan je met een hel beperkt budget deze wereld aanspreken.  Uiteraard moet je nog steeds kwaliteit kunnen bieden en is net zoals de New Politicians mazzel hebben mooi meegenomen.

Kijk, ik wil nu niet zeggen dat het vroeger ook niet mogelijk was, zeer zeker niet, maar de middelen zijn er nu voor iedereen en met enkele huis-, tuin- en keukentoestellen kun je al een pak bereiken.

En zo begon het balletje te rollen voor deze New Politicians. Van een digitale file opgenomen in de keuken of de slaapkamer tot een volwaardige release.  En jawel deze Remission krijgt nu dus nog een staartje in de vorm van een heuse vinyl en CD release op Other Voices en terecht denk ik dan.

New Jersey post-punkers/indie rockers The New Politicians zijn niet bang om wat muzikale clichés te gebruiken. Denk vooral aan The Sound als je deze zou gaan kopen.  Het geluid gaat er zeer sterk naar toe, voeg er nog wat shoegaze aan toe en een handvol dreampop en je bent er. Nummers als Been In The War, het openingsnummer Revelator of het iets rustiger Killer On The Mind zijn directe uitschieters voor mij, maar dit wil uiteraard niet zeggen dat de rest minderwaardig is.   Het donkere van de jaren 80 is duidelijk aanwezig, maar zoals het hoort in deze tijden klinken de gitaren fris op een bedje van oud gepresenteerde synths.  Het is duidelijk dat de band nog aan het groeien is en zichzelf verder zal ontplooien, maar deze eerste langspeler belooft nu al veel goeds en kan ik dan ook maar alleen aan iedereen aanraden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More