Home Reviews MUDHONEY – Morning in America

MUDHONEY – Morning in America

by Tim Derdelinckx

Een vervolg op het Digital Garbage album van 2018 krijgen we van Mudhoney met de zeven tracks op Morning In America.

57 jaar is hij intussen al, Mark Arm zanger van Mudhoney, maar dat houdt hem niet tegen om de grunge in zijn stem te bewaren. De ep werd opgenomen tijdens de opnames van Digital Garbage en start met het slepende Vortex Of Lies, waarbij Mark zijn gevoelens uitschreeuwt als ware hij Nick Cave tijdens Jangling Jack.

De Creeps Are Everywhere dat hierop volgt is echter lekker uptempo en ruig. Het klinkt wel wat als de ouder wordende Iggy Pop, maar het passeert vlotjes. En een waarheid als een koe: Creeps Are Everywhere!

© Wikimedia Commons

Ook Ensam I Natt rockt als een schot op zijn eigen trouwfeest. Heel even deed het ons denken aan De Kreuners, maar toen we hierbij mental pictures kregen van Walter Grootaers hebben we die gedachten snel opzij kunnen zetten.

Het titelnummer Morning In America bevat zowaar synthesizergeluiden (alhoewel we vermoeden dat deze uit een Boss SY-300 komen) en neigt meer naar new wave dan naar grunge. Het is een duidelijke boodschap naar het huidige politieke landschap van een Amerika waar velen beseffen wat de gevolgen van sommige keuzes kunnen zijn.

Naarmate we verder schrijden door het album begint de verveling toch wel wat toe te nemen.
Let’s Kill Yourself Live Again is vermoedelijk geschreven na een zware nacht, aan de ontbijttafel bij de ochtendkoffie, waardoor het inspiratieloos en onafgewerkt klinkt.

Gelukkig worden we toch weer wat wakkergeschud met de punky intro van Snake Oil Charmer. Voor even dan, want het nummer zakt in elkaar en krijgt geen kans meer om terug op te leven … Onze laatste hoop gaat dus uit naar het laatste nummer van deze ep: One Bad Actor. Maar helaas …

De ep Morning in America is het beluisteren waard, zeker als je fan bent van het album Digital Garbage. We herkennen verschillende genres, van rock en new wave tot punk en horen op sommige nummers Nick Cave of zelfs Frank Black (als in Alec Eiffel) aan het werk.
Maar we blijven op onze honger zitten want er is niets dat er echt uitspringt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More