Home ReviewsAlbum Reviews MOLLY – All That Ever Could Have Been (Dalliance Recordings, Sonic Cathedral)

MOLLY – All That Ever Could Have Been (Dalliance Recordings, Sonic Cathedral)

by Luminous Dash

Wie nog nooit van MOLLY gehoord heeft: geen paniek! De Oostenrijkers bracht onlangs hun debuutalbum All That Ever Could Have Been op de markt en zijn dus nog een vrij onbekend duo.

Om Molly met een meer gekende band te vergelijken, moet je het zoeken richting de IJslanders van Sigur Ros, want van beiden wordt de muziek omschreven als dreampop.

Toch trekt Molly meer naar de kant van het shoegazer genre. Hun rustige nummers, waarin voor ons vooral het geluid van de piano bijblijft, met daarbij het meer dromerige stemgeluid van zanger Lars Andersson, brengen ons in een zweverige stemming.

Zoals wel vaker het geval bij shoegaze en dus ook op All That Ever Could Have Been, durven de nummers wel eens wat langer uit te vallen. Zo krijgen we met de openingstrack Coming of Age al meteen een nummer van bijna 15 minuten voorgeschoteld en met titeltrack All That Ever Could Have Been trakteert het duo ons op een nummer van een goeie 10 minuten.

Zelf vinden we dit heerlijk, maar voor een enkeling kan dit al snel gaan vervelen.
Laat je hierdoor echter vooral niet afschrikken, want volgens ons is dit album een absoluut pareltje.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More