Home Reviews MINIMAL COMPACT – Statik Dancin’ (Eigen Beheer)

MINIMAL COMPACT – Statik Dancin’ (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Minimal Compact is terug. De laatste weken zagen we op de sociale media dat de vijf een aantal optredens gepland hadden in hun thuisland Israel en in het verlengde daarvan komt eind oktober een nieuwe plaat uit van de postpunklegende: Creation Is Perfect. Nieuw is relatief, want het gaat om nieuwe versies van hun klassiekers, plus een gloednieuw nummer. De plaat zal via het eigen Minimal Compact-label verschijnen. De nieuwe versies werden opgenomen door Colin Newman, wat op zich niet verwonderlijk is want de Wire-legende is al jaren getrouwd met de Minimal Compact-bassiste Malka Spigel.

Minimal Compact

De band die in 1980 in Amsterdam werd opgericht is één van de meest opvallende postpunkgroepen omdat hun new wave ineen smolt met invloeden uit het Midden-Oosten. De band hield er in 1988 mee op, maar toen tijdens hun afwezigheid hun invloed op de muziek alsmaar duidelijker werd, kwamen ze in 2004 terug bijeen.

Uit de nieuwe plaat is nu een eerste track op het internet verschenen: Statik Dancin’. De track stond op hun eerste mini-lp Minimal Compact die in 1981 op Crammed Discs verscheen. Het is één van de meest ritmische nummers die de band ooit uitbracht en doet wat denken aan de Talking Heads.

De complete tracklist van Creation is Perfect:

  1. Statik Dancin’
  2. Take Me Away
  3. Nada
  4. Raging Souls
  5. Not Knowing
  6. My Will
  7. The Well
  8. Holy Roar (nieuwe track)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More