Home Reviews MICHAEL MONROE – One Man Gang (SL Music)

MICHAEL MONROE – One Man Gang (SL Music)

by Wout Meganck

Ken je Michael Monroe nog? De man werd bekend als de frontman van Hanoi Rocks, een band die vooral in de VS als één de grondleggers van de Hollywoodiaanse glamrockscene beschouwd wordt. Hanoi Rocks was actief tot in het midden van de jaren 80. Monroe is wellicht populairder voor zijn looks dan voor zijn muziek, want de outfits van bands als die van Aerosmith, Mötley Crüe, Jetboy, LA Guns en Poison waren één voor één geïnspireerd op de extravagante kledij van Monroe.

Michael Monroe in de jaren 80 met Hanoi Rocks

Later in de jaren ’90 verscheen hij opnieuw op het toneel. Deze keer bij Guns ’n Roses bij wie hij live meespeelde op de Use Your Illusion-tour. Monroe deed ook zijn bijdrage op het coveralbum The Spaghetti Incident dat Axl Rose en de zijnen destijds uitbrachten. In het zog van dat succes had hij in onze contreien een bescheiden hitje met Looking At You, wellicht omdat Slash daarop meespeelde.

Monroe met Slash

In al die jaren is Monroe blijven muziek maken, zonder al te veel succes. Wie weet zal dit alsnog veranderen want de man heeft zowaar een nieuwe single uitgebracht en er is zelfs een nieuwe plaat in aantocht.

De lp wordt verwacht op 18 oktober, maar nu hebben we al de single One Man Gang, een song die hij reeds geruime tijd ook live brengt. Het is eraan te horen dat dit nummer al wat gerodeerd is, want het rockt heel lekker. Rock ’n roll in een glitterjasje.

Michael Monroe (c) SL Music

In de clip zelf krijg je hem niet te zien, want het is een lyrics video. Of dit met voorbedachte reden is laten we in het midden, want Monroe ziet er tegenwoordig meer uit als een wandelend reclamebord voor botox. Gaat het over de muziek, dan is dit een aanrader voor fans van alle bovengenoemde groepen.

In het najaar is er een Europese tour gepland, voorlopig zijn er nog geen datums voor België gekend.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More