Home Reviews MEGA BOG – For The Old World (Paradise of Bachelors)

MEGA BOG – For The Old World (Paradise of Bachelors)

by Wout Meganck

Muziek die afwijkt van de eenheidsworst, daar hebben we altijd een zwak voor. Mega Bog is een artieste die muziek maakt die we in geen enkel hokje zouden willen of kunnen indelen.

Vaak is zo’n muziek dan van het soort die je meerdere keren moet beluisteren om ze te kunnen appreciëren, maar bij ons werkte dit deuntje For the Old World instant. Er zit wat singer-songwriter in, een beetje bossanova, een scheut latino en zelfs jazz maar het klinkt eigenlijk ook gewoon poppy.

Mega Bog is het werk van Erin Elizabeth Birgy. Voor haar nieuwste album dat Dolphine zal heten, stelde ze een band samen met onder andere leden van Big Thief en Hand Habits. Door gebruik te maken van instrumenten zoals een klarinet, jazz gitaar en percussie slagen ze erin een heel apart universum op te bouwen.

We moesten soms wat denken aan Joni Mitchell maar ook vaak aan de experimenten van Nico. Het is als een muziekaal web waarin je vastgeraakt, je kan nog wel spartelen, maar hoe meer je dat doet, hoe meer je vast komt te zitten. Deze gelaagde muziek ontwarren is onbegonnen werk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More