Home ReviewsAlbum Reviews M-Fast- Videoband Typ 640 (Other Voices Records)

M-Fast- Videoband Typ 640 (Other Voices Records)

by Patrick Van Hauwaert

Je zou het bijna niet geloven maar toch zijn er mensen die met enige nostalgie terug kijken naar de muziekjes die oude jaren 70 en 80B-movies moesten voorzien van enige dimensie of erger nog die enerverende geluidjes de onnozele computerspelletjes uit de glorie dagen van Commodor 64 en ZX-80 moesten begeleiden en die mijn ouders bijna tot waanzin dreven.  En weet je …gelijk hebben ze, groot gelijk, want wat M-Fast maakt dat is Kraftwerk, Giorgio Moroder en Tangerine Dream in een blender met toppings die me terug doen denken aan Space Invaders of Donly Kong.  Maar het werkt en nog geen klein beetje ook.

En omdat ze toch al volop in de retro sfeer zitten en en het onmogelijk presteren moeten ze daar ook geen twee seconden hebben getwijfeld over de drager voor hun muziek.  Right..een echte ouderwetse cassette.(met uiteraard een goede download erbij, want het moet ook nog een beetje commercieel haalbaar blijven, nietwaar?)  Luister maar eens naar Arcade Bastards of  Fox Hunting en dan weet je dat het goed zit. Maar zelfs het ietwat opgefokte Church Disco of het door de seqeuncer doorspekte Turbulence zitten meteen raak als je het mij vraagt.
M-Fast gaat niet direct grote potten breken en af en toe grijpen ze uiteraard terug naar de truken van de foor, maar laat ons gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het toch wel allemaal verdomd goed klinkt.

Te goed om zo maar in de hoek te laten liggen rijpen tot het 25 jaar later cult wordt.  Geniet er nu van want we willen uiteraard dat de jongens (of meisjes) die dit gemaakt hebben gewoon verder doen met hun ding en ons volgend jaar een heuse 4 sporen-band aanleveren, ja toch ?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More