Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Barely Autumn

Vi.be-tip van de maand: Barely Autumn

by Luminous Dash

We doken weer eens in de diepe talentvijver die vi.be is en deze keer visten we Barely Autumn op.

Barely Autumn is het soloproject van Nico Kennes en bestaat nog maar twee jaar. Op advies van Pascal Deweze (een garantie voor kwaliteit) kwam Kennes er mee naar buiten en besloot hij drummer Bram Vandermotte, bassist Gil Persoons en gitarist/toetsenist Xavier Van Rillaer erbij te halen. Tot dusver een succesverhaal tot en met want Barely Autumn telt al enkele serieuze adelbrieven. Een bloemlezing: support van Sophia in de AB, een plekje in 2 playlists van Spotify en een single die opgepikt werd door De Standaard, Radio 1 én De Morgen.

Die single heet Losing Ground en is tevens het eerste nummer van het vi.be profiel van Barely Autumn. Wat we horen? Pure, authentieke muziek, een aanstekelijk refrein én een coole synth zo halverwege. Een stevige portie Eels ook en dat is helemaal niet erg. Een parel van een song en dat is nog eufemistisch uitgedrukt.

All My Heroes Are Dead doet denken aan helden die inderdaad jammer genoeg al heen zijn gegaan. De akkoordenprogressie is Elliott Smith-achtig, de vibe is à la Sparklehorse en de zanglijn doet denken aan Neil Young, al is die laatste gelukkig nog alive and kicking. Wederom is het een nummer dan een, wat zeggen we, vele intense luisterbeurten waard is. Barely Autumn maakt luister – en Duystermuziek en doet dat zo goed dat het moeilijk wordt om niét overtuigd te worden door de songs.

Coming Home tapt uit een ander vaatje dan de vorige twee tracks en klinkt erg rauw, net als Leave This Place. Soms intiem, soms uithalend, maar zonder bruut te worden. Eerlijk, dat wel, en indringend. Go Your Way heeft nog een Yo La Tengo-touch en is de kers op de taart.

Barely Autumn gaat een mooie toekomst tegemoet. Op 29 september brengt het zijn debuutalbum uit, dat gemasterd werd door John Davis (ja, die van Nick Cave en Led Zeppelin), geproducet door Wout Vlaeminck en uitgebracht is op Zeal Records. De albumreleaseshow is in ’t STUK (Leuven), maar ook later dit najaar volgen er nog schitterende optredens met onder andere een show in de AB Club.
De sound van Barely Autumn is perfect voor de herfstige dagen van nu en biedt vertroosting en authenticiteit in een tijd waarin vooral dat laatste zeldzaam is geworden. Laat ons dus artiesten als Barely Autumn koesteren, en dan komt het wel goed, misschien.

QUINTEN JACOBS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More