Home Belgisch Vi.be-tip 30: Huracán.

Vi.be-tip 30: Huracán.

by SANDRA REGENT
(c) Huracán

Geert Reygaert en Christophe Wille op gitaar, Tijs De Langhe op drums en bassist Bert Roos. Samen vormen ze de Gents-Antwerpseband Huracán, voor de rasechte sludge- en stonermetal liefhebber. In maart 2015 kwam hun zelfgetitelde debuut-ep uit waarvan wij vooral het instrumentale nummer met de originele titel Man Who Stares At Goat onthouden. Interessante tempowisselingen, meedogenloze drums en knappe gitaarriffs kenmerken deze knappe track. Ook Paianora maakt indruk met razende gitaren en beukende drums aangevuld met geschreeuw en cleane vocals die afwisselend door drie van de bandleden voor hun rekening worden genomen.

Tweede plaat Realm Of Instability zag in 2017 het licht en kreeg lovende kritieken. De titelsong is een aaneenrijging van heftige, donkere gitaarpartijen en pompende drums die als een stoomtrein voorbijrazen. Dark Numbers is even donker en veelbelovend als z’n titel en een heuse aanrader. Stonermetal van de bovenste plank waar we bij wijlen zelfs een vleugje postrock in horen Wij zwieren hem zonder aarzelen in onze Luminous Belge-playlist.

(c) Huracán

De meest recente, losstaande single Sky Burial uit de Trix Live Studio Sessions bulkt van de energie en het onverbiddelijke tempo sleurt je genadeloos mee. Het intense Unfortunate uit diezelfde sessies klinkt apocalyptisch en schreeuwt wanhoop en laat ons compleet overdonderd achter. Indrukwekkend!

De band heeft er ondertussen al een gelauwerde passage op het Dunk!festival van 2018 opzitten en mocht eerder dit jaar ook opdraven op Antwerp Metal Fest. Heel recentelijk mochten ze dan ook nog eens het voorprogramma van niemand minder dan Life Of Agony verzorgen. Huracán is Spaans voor orkaan en beter kunnen wij niet omschrijven wat we hier zonet gehoord hebben. Een razende, allesvernietigende orkaan. Timmer alles dicht behalve uw oren, want van deze band gaan we beslist nog van horen.

https://vi.be/huracan

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More