Home Belgisch Nieuwkomers in Luminous Belge

Nieuwkomers in Luminous Belge

by SANDRA REGENT

In mei… zitten we bij Luminous Dash soms al eens met een ei, een muzikaal ei welteverstaan. Het voorjaar is niet zelden een periode met nieuwe releases uit alle hoeken van de Belgische muziekwereld.

(c) Vecteezy

We kregen een aantal mooie nieuwkomers en zetten mei alvast goed in met het toepasselijke Sunflower dat ons met Inhuman op een melancholische trip meeneemt. Van een Sunflower naar Black Flower. De band rond saxofonist en componist Nathan Daem neemt ons dan weer mee de ruimte in met hun mix van jazz, afrobeat, oriental en dub in Early Days of Space Travel pt 2.

De naam Kids In The Waiting Room klinkt dan wel niet kosmisch maar hun nummer Parts des te meer. Beklijvende elektronica met James Blake en Bon Iver als inspiratie. De weemoedige, elektronische sjamaanhop van Rumours’ Last Night wordt opgepept door enkele heerlijke nineties samples. Terwijl Coyote Melon ons frisse indiepop à la Balthazar serveert met hun Sebastian.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More