Home Belgisch Nieuwe aanwinsten Luminous Belge.

Nieuwe aanwinsten Luminous Belge.

by SANDRA REGENT

Het was weer fijn vertoeven in de muzikale contreien van onze Belgenland deze week.  We zagen weer heel wat moois en lekkers binnengewaaid komen. 

Sativa bijvoorbeeld, van het Leuvense MEDS klinkt als een portie smooth urban gemixt met zwoele ambient en een goeie klets soul.  De sterke, expressieve stem van Mélanie De Saedeleer heeft internationale allure en klinkt als een dame die duidelijk weet wat ze wil. Fans van Jorja Smith en IAMDDB zullen dit ongetwijfeld kunnen smaken.  Op 19 april kan je deze beloftevolle jonge artieste live aan werk zien in Afsnis Bij St Jacobs te Gent.

Younes Faltak van The Hickey Underworld en Niek Meul van Das Pop stelden vorige week hun zelfgetitelde debuutalbum voor. Vliegendetapijtenrock of vrij vertaald: psychedelische rock met een zweverige vibe en Oosters tintje. Aan de videoclip van Arabnormal voor Digital Veil is toepasselijk en gelukkig ook, niks normaal. Ideaal om te ontsnappen aan de dagdagelijkse beslomeringen!

De noisepop en slacker-rock van Dirk. is een ietwat bevreemdende en tegelijk überaanstekelijke beleving.  Artline de vooruitgeschoven single van hun nieuwe albujm is een instant feelgood nummer dat je gewoon goesting doet krijgen om onbeteugeld en ongecontroleerd rond te springen. Op een concert in België is het nog even wachten, de jongens toeren momenteel in Nederland, maar ze razen ongetwijfeld voorbij op de komende zomerfestivals om een feestje te bouwen.

Het lijkt erop dat Max Colombie zijn electropoptroon in de toekomst misschien zal moeten delen met Halehan, de nom de plume van Brusselaar Alexandre Lambrecht. Op 13 maart verschijnt zijn tweede ep Selfless Dream. De eerste single When The World’s Turned Around is een aangrijpende, emotionele popballade geworden die ons doet uitkijken naar meer van dat moois. Halehan stelt op 5 april zijn nieuwe werk voor in de Botanique. Neem zeker ook de tijd om de knap gestyleerde video, gefilmd door Antwerpse fotograaf en regisseur Marnik Boekaerts, te bekijken. 

Flying Rhinos, het muzikale project van jong uitschot uit Deinze, Dentergem en Gent. Niet onze woorden maar de hunne. Tokkelende vintage gitaren, een jazzy ritmesectie, subtiele blazers en een aangename, veelzijdige leadvocal.  Met hun debuutsingle Organique serveert het Vlaams-Nederlandse zestal vlotte funk en bluesrock waarin de invloeden van Howlin’ Wolf of Muddy Waters duidelijk hoorbaar zijn, maar ook hedendaagse toppers als Arctic Monkeys of The Black Keys nooit ver weg zijn.

Veel luisterplezier en vergeet zeker niet om volgende week meer aanwinsten van eigen kweek te komen ontdekken op onze Luminous Belge playlist!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More