Home Belgisch Ænima – A TOOL EXPERIENCE

Ænima – A TOOL EXPERIENCE

by Theo De Rycke

Ænima is de alleréérste, en tot nog toe de énige Belgische Tool-tributeband, en daar mogen we in ons kleine landje best fier op zijn. Hun setlist wordt continu gewijzigd en uitgebreid, momenteel verzorgen ze al een 2 uur durende show met visuals en projecties.

Ænima werd in augustus 2015 door drummer Joris Rombaut en gitarist Jay Van den Berghe in het leven geroepen, in de eerste plaats om hun eigen muzikaliteit tot op een hoger niveau te tillen. Ze hadden samen al een roemrijk verleden in de surfrock band Los Bastardos del Bronco waar ze ook al de grenzen van het genre aftastten.

Gentenaar Mario Van de Velde, die als frontman fungeerde in een andere band, ( bij toeval heette die band ook ook Bastardos), voelde zich geroepen om zijn limieten ook te verleggen, en vond al snel gelijkgestemde zielen in de band.

Ten slotte werd als bassist Peter Baart ingelijfd.  Peter had zijn pluimen reeds verdiend in verschillende technisch hoogstaande bands waaronder het psychedelische Offworld en ook hij vond onmiddellijk zijn vaste plaats in de line-up.

Vaste geluidstechnieker (en uiteraard Tool-kenner) is Jan Eeckman. Visueel kunnen ze rekenen op Nico Matthys die al het nodige in het werk stelt om de hongerige blikken van de toeschouwers te verwennen.

Ænima is een band zonder frontmannen of solisten. Of misschien treffender gezegd: Ænima is een band met 4 frontmannen en solisten. Het geheel van de puzzel is meer dan de som van de delen.  Ze trachten om de muzikale gelijkenis met Tool zo perfect mogelijk te benaderen en hier slaan ze ook wonderbaarlijk heel goed in.

Ænima speelt op 4 november in Diest en volgende data zullen gekend gemaakt worden op hun Facebookpagina. Beslist de moeite om deze live aan het werk te zien!

Facebook

Soundcloud

THEO DE RYCKE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More