Home ReviewsAlbum Reviews LOWLY – Heba (Bella Union)

LOWLY – Heba (Bella Union)

by Didier Becu

Het zijn woorden die we ondertussen al gewend zijn om te schrijven, maar Bella Union heeft opnieuw een release uitgebracht van een dreampopband die je maar beter een kans gunt.

De naam? Lowly. Hoewel ze je tijdens de eerste minuten van opener Still Life doen geloven dat ze een plaat uit hebben die in het verlengde van Treasure of Blue Bell Knoll van Cocteau Twins ligt, is het uiteindelijk veel meer geworden dan alweer zo’n release met typisch 4AD-geluid. Dat komt omdat de band zijn neus niet ophaalt voor een flinke portie pop, wel van de soort waarop een band als Samaris een patent heeft. IJskoude elektronica dus die tegelijk je hart verwarmt. Perfecte voorbeelden hiervan zijn Deer Eyes, Look At The Sun, Mornings of het bijna chaotische Word. En als je wat rust wil, is er zelfs plaats voor een ballad die voor een keer niet je tenen doet krullen (Cait N°2).

Op bijna iedere song hoor je over welke hemelse keelklanken van Nanna Schannong en Soffie Viemose wel beschikken, terwijl Anders Boll (de geluidsman van Efterklang) voor de nodige geluidslagen zorgt die bij elke luisterbeurt meer en meer naar voren komen. Naar verluidt zijn de Denen er nog altijd niet uit wie of wat hun heeft beïnvloedt (men is het alleen maar over Radiohead eens). Zal wel zo zijn, zeker als je daar ook nog eens Cocteau Twins en Múm bij optelt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More