Home ReviewsAlbum Reviews LOS BONOBOS – We Are Not The Fucking Monkees (Never Trust Hippie Records)

LOS BONOBOS – We Are Not The Fucking Monkees (Never Trust Hippie Records)

by Patrick Bruneel

Monkrock For Wankers is het genre dat Los Bonobos uit de regio Kortrijk zichzelf aanmeet. Schreeuwlelijk Nekke mag dan sukkelen met zijn rug, en soms optreden gezeten in een rolstoel, het houdt het kwartet niet tegen om op hun debuutsingle acht nummers aan een rotvaart door onze strot te rammen.

When I Saw His Face opent het plaatje, en uiteraard worden enkele woorden van The Monkees zelf gescandeerd. Niet dat The Monkees nog jong genoeg zijn om het tempo te volgen dat hier wordt tentoongespreid. Afsluiter Fuck People, nog relevanter in deze tijdsgeest dan op de dag dat ze het nummer opnamen (1 december 2018), is met veel liefde gestolen van de band Rene SG, ook al een band die zijn nummers er aan speedtempo doordraait.

Grote inspiratie voor Los Bonobos vormen de eerste elpees van zowel Dead Kennedys als Ramones en uiteraard het hele scala aan snelle punkrockbands die in hun stamkroeg The Pit’s (Kortrijk) doorheen de jaren de revue mochten passeren. Vandaar ook de hoesfoto, een eerbetoon aan The Mummies die het portretteren vanuit het raam boven het bewuste café in gang hebben gezet.

Snotty punkrock dus, met liedjes over eten (Sauce) en seriemoordenaars (Michael Myers Is my Father, Jeffrey Dahmer Fanclub). Geen pretentie of het zou de absurde humor moeten zijn waarvan de leden wel houden en waaraan ze ook op de bijgeleverde inlay uiting geven.

Zoals gewoonlijk is de oplage beperkt tot iets meer dan tweehonderd stuks, deels wit deels zwart vinyl. Run Hippies, Run zoals Los Bonobos het zelf zeggen.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More