Home Reviews LIAM GALLAGHER – One Of Us (Warner)

LIAM GALLAGHER – One Of Us (Warner)

by Didier Becu

Komt Oasis ooit nog bij elkaar? Is die ruzie niet in scene gezet en zullen de twee kibbelende broertjes binnen vijf jaar gewoon elkaar de hand schudden en ons verblijden met een Oasis-hereniging? Of is het water tussen de twee dan toch zo diep geworden dat ze elkaar het licht niet meer gunnen? Tot nu toe lijkt het toch dat laatste te zijn, want zowel Noel als Liam brengen binnenkort een soloplaat uit en bestoken de sociale media met teasers daaruit en proberen ze elkaar te overtreffen.

Liam Gallagher (c) : Warner

Het verschil tussen de twee is dat Noel nieuwe wegen inslaat en daarmee op zeer glad ijs komt te staan, want het laatste wat we van Noel willen is dat hij de nieuwe Rod Stewart wordt. Liam daarentegen trekt zich geen jota aan van nieuwigheden, en zweert bij de melancholische Britpop die van hem een ster heeft gemaakt.

One Of Us is misschien wel geen bal vernieuwend, en wie weet heeft hij nog zo’n vijftigtal songs op diens zolder liggen, maar het is wel een topsong. Tragiek en pop in al zijn grandeur.
One Of Us is dan ook wederom het derde perfecte apperitief voor zijn tweede soloplaat Why Me? Why Not die op 20 september verschijnt. Op 8 februari 2020 komt Liam Gallagher naar Vorst Nationaal.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More