Home Reviews LIAM GALLAGHER – Once (Warner)

LIAM GALLAGHER – Once (Warner)

by Didier Becu

Love him or hate him, maar niemand die buiten de muziek van deze Brit kan. Zelfs niet 25 jaar na Definitely Maybe, het Oasis-debuut dat de Britse rock de broodnodige injectie gaf. Het verhaal is ondertussen in alle kleuren en geuren beschreven. De band uit Manchester is niet meer en het bekvechten tussen Liam en Noel blijft nog steeds topprioriteit voor de Britse roddelbladen die ook recht hebben op hun eigen Sam Goorisen en Kellys.

Maar er is ook de muziek. Liam wordt net iets te veel gezien als het zwakke broertje, maar daar is maar weinig van aan. Het enige wat je de Brit in de weg kan leggen is dat hij vasthoudt aan de Oasis-sound. Kan misschien allemaal wel juist zijn, maar dat is nu net wat de fans willen en het is ook daarom dat we zijn debuut As You Were nog steeds met plezier uit de rekken halen.

In september verschijnt zijn tweede soloplaat Why Me, Why Not? Mondjesmaat krijgen we via de YouTube-winkel wat songs daaruit te horen. Na de voltreffers Shockwave en The River, is er nu Once. En jawel, een ballad met strijkers zoals alleen Oasis het destijds kon. Voor wie graag de bakstenen bovenhaalt, Once is wel geen Wonderwall of Whatever, maar oh jee…wat is dit weer een lekkere geniale song geworden.

Liam Gallagher komt op 8 februari 2020 naar Vorst Nationaal, en daar zijn nog steeds tickets voor te verkrijgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More