Home ReviewsAlbum Reviews JULIA JACKLIN – Don’t Let The Kids Win (Transgressive Records)

JULIA JACKLIN – Don’t Let The Kids Win (Transgressive Records)

by Didier Becu

Op de dag dat het promoschijfje van Julia Jacklin onze redactie binnenvloog, lazen we nog dat de 25-jarige Australische haar kost verdiende aan de productielijn in een fabriek. Na de triomftocht die haar debuut Don’t Let The Kids Win bij de pers maakte, veronderstellen we dat daar ondertussen verandering is ingekomen.

In ieder geval heeft ze een Europese toer met Whitney en een Amerikaanse met Marlon Williams op zak. Jacklin is zonder meer een talent, en zeggen dat het (dat beweert ze toch) allemaal met Britney Spears begon. Van bubblegumpop is er weliswaar geen sprake op deze eerste langspeler, wel hoor je alternative country dat vaak het pad kruist met Mazzy Star en Nathalie Merchant, en als we wat nationalistisch mogen zijn, ook die van Echo Beatty.

Julia neemt je mee op een trip van 11 songs die getuigen van de nodige weltschmerz, noem het voor ons part de huidige versie van Tammy Wynette (ja, die van de seksistische song Stand By Your Man), maar het is country die tot je doordringt. Dat komt vooral omdat de Australische ook wel eens naar indie luistert, geregeld versterken luidere gitaren de boel waardoor Don’t Let The Kids Win (benieuwd wat ze daar in feite mee bedoelt) een gevarieerde, emotionele plaat is geworden die ook niet-liefhebbers van country over de streep moet kunnen trekken.

Hoewel Julia Lacklin niet meteen uitblinkt in originaliteit, slaagt ze erin om je 45 minuten in haar ban te houden. Luisteren, al was het maar voor het feit dat je deze vrouw niet opnieuw de weg naar de fabriek wil tonen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More