Home ReviewsAlbum Reviews JUAN WAUTERS – Introducing Juan Pablo (Omnian Music Group)

JUAN WAUTERS – Introducing Juan Pablo (Omnian Music Group)

by Björn Comhaire

Soms kom je een plaat tegen waarvan je echt niet weet wat je ervan moet denken. Dat overkwam ons recent met Introducing Juan Pablo van Juan Wauters. De naam Wauters klinkt niet erg exotisch maar de man heeft Uruguayaanse roots en woont sinds 2002 in Brooklyn, New York. De Juan Pablo uit de titel van de plaat, is het alterego van Wauters dat hij bedacht om zijn solowerk te onderscheiden van zijn werk met de garageband The Breeds.

Introducing Juan Pablo bevat 17 nummers die zo’n beetje alle kanten uitgaan. Van een korte quote van enkele seconden, over een flard van een begin van een nummer, tot volledig uitgewerkte liedjes. De rode draad door dit alles is de wat lijzige stem van Wauters die afwisselend in het Spaans dan wel in het Spenglish zingt en die vaak wel heel expliciet in de mix zit. De (engelstalige) teksten beschrijven kleine dagelijkse tafereeltjes en de meeste nummers hebben een zeker kampvuurgehalte.

Muzikaal moesten we regelmatig aan de The Beach Boys denken (bijvoorbeeld in Mystery) al komen de vroege Beatles in Letter ook even het hoofd in de deuropening steken. Gooi daar wat Zuid-Amerikaanse specerijen overheen en een flinke scheut DIY en je kan je ongeveer voorstellen hoe Introducing… klinkt.

De belangrijkste troef van deze plaat is ongetwijfeld haar exotisme en authentieke geluid. Het klinkt allemaal erg sympathiek en welgemeend. Of dat voldoende is om een boeiend album te maken, daar zijn we nog niet helemaal uit.

Introducing Juan Pablo verschijnt op 31 mei bij Omnian Music Group.

Juan Wauters komt later dit jaar naar België, je kan hem zien op volgende data en plaatsen

10/08 – Different Class 2019, Gent
17/08 – La Carriere 2019, Namur
07/11 – Villa Bota, Brugge

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More