Home Reviews JOSEPH – Fighter (ATO Records)

JOSEPH – Fighter (ATO Records)

by Didier Becu

Joseph is een Amerikaanse folkgroep uit Portland, Oregon. De band bestaat uit drie zussen en tot nu toe hebben ze drie albums uitgebracht. Bij ons loopt het iets minder een vaart en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het trio vrolijk ons land links laat liggen voor hun komende toernee die hen wel bijv. naar de Paradiso in Amsterdam brengt.

(c): Louis Browne

Wie weet komt dat wel, want de eerste single Fighter uit hun binnenkort te verschijnen Good Luck, Kid is alvast een song met folky ballen. Moet ook, want volgens Natalie Schepman gaat het nummer over hoe de band bijna uit elkaar ging, maar door te leren om te gaan met de conflicten werd uiteindelijk besloten om gewoon door te gaan.

De drie zusjes beloven alvast dat hun nieuwe plaat verder zal gaan dan de dromerige folk dat typerend was voor hun vorige platen, en dat de 13 songs op hun nieuwe release een meer grimmiger en dynamischer geluid zal hebben. We zijn benieuwd, deze eerste single is in ieder geval een meer dan goed teken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More