Home Reviews JORJA CHALMERS – Human Again (Italians Do It Better)

JORJA CHALMERS – Human Again (Italians Do It Better)

by Bart Verlent

De Australische multi-instrumentaliste Jorja Chalmers toert al een tijdje de wereld rond met Bryan Ferry, in het verleden zat ze ook al bij de begeleidingsbands van The Ting Tings en Take That. Maar na jaren in de schaduw te staan van diverse artiesten was het tijd voor Chalmers om haar eigen ding te doen. Zo verschijnt er deze maand haar debuutplaat Human Again.

Op dit debuut werkt ze samen met Johnny Jewel van Chromatics en Dean Hurley die ook samenwerkte met David Lynch voor diverse soundtracks. Chalmers heeft zich dan op deze plaat laten inspireren door de soundtracks van John Carpenter en Angelo Badalamenti maar ook door Laurie Anderson en het minimalisme van David Bowie’s Low.

Met de titeltrack als eerste single zijn haar invloeden sterk te horen. Ook zit er in dit nummer dezelfde sfeer van Bowie’s Blackstar, het klinkt allemaal heel donker en mysterieus. Wij zijn alvast benieuwd of haar debuut even interessant is als deze sterke single.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More