Home ReviewsAlbum Reviews JOHNNY DOWD – Live At Grassroots 2006 (Mother Jinx Records)

JOHNNY DOWD – Live At Grassroots 2006 (Mother Jinx Records)

by Kris Verdonck

Johnny Dowd, de Jack the Ripper van de americana dook in zijn kelder en vond de tapes terug van het Grassroots-festival waar hij in 2006 met een vierkoppige band optrad. Eerlijkheidshalve denken we niet dat de zon toen scheen op die middag. In Dowd-City sterven de goeden te vroeg, blijven de mirakels achterwege, klopt de dood aan op Kerstavond en vervoert Elvis’ Mystery Train een kist.

Als een dobberman uit de hel bijt hij ons in het been, om ons pas drie kwartier later los te laten. Het viertal is goed op dreef, met drum/baspedaalwizzard Willie B. (aka Brian Wilson), Michael Stark op keys en Kim Sherwood-Caso op backings. Muzikaal gaat het de richting uit van overstuurde country en uitgeklede bluespunk, geflipte James Brown-funk en dronken walsen.

Afsluiten doet Dowd met God Created Woman: “Meet me in the parking lot, up on level three. There’s something I must show you.” We zouden niet durven instappen bij deze nonkel Van Grauwel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More