Home Reviews JARV IS – Must I Evolve?

JARV IS – Must I Evolve?

by Didier Becu

We weten het ook wel, Jarvis Cocker zal voor eeuwig en altijd in één adem genoemd worden met de britpopklassiekers Common People of Disco 2000. Wat weinig mensen echter weten is dat de eerste platen van deze band uit Sheffield een avant-gardistisch trekje hebben. Luister bijv. naar het compleet genegeerde Masters Of The Universe uit 1986 of de culthit My Legendary Girlfriend.

Ondertussen is het duidelijk dat Cocker zijn buik vol heeft van de britpopliedjes. Het ex-lief van Chloë Sevigny maakte een paar soloplaten (zonder veel succes) en zelfs een muzikale samenwerking met pianist Chilly Gonzales. En nu is er dus een nieuw project van het gewezen britpopidool: JARV IS genaamd.

Een repetitieve song die wat hautain aanvoelt en mijlenver afstaat van zijn bekende Pulp-hits, maar soms heeft een mens daar gewoon zin in, ook al kun je er donder op zeggen dat geen kat hierin geïnteresseerd is. Must I Evolve? is een moedige single, ook al denken we dat hij in staat is om dit soort riedeltjes tussen de soep en de patatten te componeren. Jarv Is is dus terug, maar we vrezen dat het nogal onopgemerkt voorbij zal gaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More