Home ReviewsAlbum Reviews ISAAC GRACIE- Last Words (Universal Music Belgium)

ISAAC GRACIE- Last Words (Universal Music Belgium)

by SANDRA REGENT

Een ballade met Gracie en z’n akoestische gitaar als hoofdrolspelers die naarmate het nummer vordert, worden aangevuld met violen, drums, huilende woohoo’s en hemelse achtergrondstemmen. Het zoveelste simpele liefdesliedje? Toch niet, want met zijn poëtische schrijverstalent en zijn getormenteerde vibratostem, verheft Isaac Gracie het nummer naar een hoger niveau en kruipt onder je huid! Hij klinkt als een man die al zijn ganse leven probeert om zijn gebroken hart te genezen, verlangend naar die enige echte liefde.

Maar vergis je niet de singesongwriter is nog maar net 23 geworden.  Isaac Gracie ziet eruit als een onzeker, eenzaam zigeunertype met zijn lange haren en franjehemd, maar wat een warme, melancholische soulstem heeft deze jonge Brit. De vergelijking met Jeff Buckley en Eddie Vedder is dan ook niet ver te zoeken.

Het refrein ‘How did I get here and can I get back’ is een meezinger van formaat en lopen we de rest van de dag te kwelen. ‘ Always looking for the one, always looking for you …’ de Londenaar zal hiermee ongetwijfeld, net zoals Buckley en Vedder, vele vrouwenharten breken. Last Words? Wij hopen vurig van niet!

De bijbehorende videoclip volgt Gracie tijdens zijn ‘life on the road’. De natuurlijke zwart/wit beelden geven er een extra dramatische toets aan. Na de pareltjes op zijn ep  The Death of You and I uit 2017 en de toernee met Angus & Julia Stone, komt op 13 april zijn titelloze debuutalbum uit en vervolledigt hij zijn Europese tournee.

Op 18 mei komt de poëtische zanger harten veroveren in de Ancienne Belgique en op 6 juli komt hij dit nog eens overdoen op de Slope in Werchter. We kunnen nauwelijks wachten!

Facebook
Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More