Home ReviewsAlbum Reviews IRIS – Six (Dependent Records)

IRIS – Six (Dependent Records)

by Liesbet Willems

Na een lange pauze bracht de Amerikaanse synthpopband Iris zonet hun 6de album met de toepasselijke naam Six uit.

De band bestaande uit Reagan Jones (zang, keyboard) en Andrew Sega (keyboards, gitaar en productie) brengt daarmee een plaat met een iets hardere sound uit dan we gewoon zijn van hen. Met hun synths à la Depeche Mode en hoekige gitaren verschillen ze niet veel van de anderen in dit genre, maar door hun kwaliteit, stijl en missie doen ze dit wel. Ze zijn bereid om te evolueren en hun sterke punten uit te spelen: de natuurlijke en emotionele zang van Reagan Jones en hun kwaliteitsvolle productie en songteksten.

Iris (c) : Dependent Records

Openen doet Six met het reeds uitgebrachte minimalistische synthpopnummer Third Strike, waarna het groovy Joykill volgt, met ook zachte gedempte geluiden. Feeder is dan weer een meer typisch radiovriendelijk synthpopnummer. Met op de achtergrond wat rockgitaar bestaat Silent uit melancholische, romantische melodieën.

We krijgen elektrowave voorgeschoteld met Take The Pain en One Kind, door bekende harmonieën en een monotone zang. De plaat eindigt met de ballad Out of My Mind, met een lange fade out. Voor de synthpopliefhebber die iets meer zoekt dan de dagelijkse synthpopbands is Six van Iris zeker een aanrader.

Iris (c) : Dependent Records

De plaat is te krijgen als gewone cd, 12” limited vinyl, evenals een 36 pagina’s tellend kunstboek met  7-track bonus disc met daarbij onuitgebrachte nummers en remixes door Mesh, Neuroticfish en Solar Fake

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More