Home Reviews GRUFF RHYS – Pang! (Rough Trade)

GRUFF RHYS – Pang! (Rough Trade)

by Didier Becu

Gruff Rhys, u waarschijnlijk niet bekend van het nummer Superfast Jellyfish van Gorillaz, is een veelzijdige artiest die meer te bieden heeft dan enkel muziek. Zijn artistiek pallet bevat bovenop componeren en musiceren ook nog schrijven en films maken.

Dat deze polytalent van velemarkten thuis is valt ook te horen in de muziek. Pang! is een samensmelting van unieke flamenco-gitaar en percussie, gecombineerd met dunne en zweverige zang en verscheidene andere instrumenten die nu en dan een toets toevoegen doorheen het nummer. De gitaar wordt bovendien ondersteboven bespeeld.

Neen, Gruff Rhys hangt niet fysiek omgekeerd aan een paal om zijn instrument te bespelen, maar hij heeft wel linkshandig geleerd om te spelen op de gitaar van zijn broer, om vervolgens hetzelfde te doen op rechtshandige gitaren zonder de snaren de verwisselen. Het ritmisch getokkel met ondersteboven snaren geeft het nummer zowaar nog een extra duwtje richting de buitenwereldse sound van Pang!

Het feit dat de tekst uitsluitend in Welsch gezongen wordt doet het alleen maar meer klinken als een alien die aardse muziek imiteert. Het is een uniek nummer waar veel in te vinden is, maar dan moet je er ook wel naar zoeken.

Gruff Rhys komt op 8 november naar De Charlatan. Kaartjes te kopen via Democrazy.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More