Home ReviewsAlbum Reviews GRANDVIEW – Get Across (Eigen beheer)

GRANDVIEW – Get Across (Eigen beheer)

by Wout Meganck

Zo nu en dan komen nieuwe bands hun muziek aanbieden ter review. Meestal gaat dat over jonge bands die hopen potten te breken als de nieuwste Nirvana of Metallica. Als de band bestaat uit wat minder jonge veulens dan is het vaak helemaal niet te doen om het grote succes, maar wel voor het plezier van het musiceren. Helemaal zeker weet je het nooit maar we vermoeden dat Grandview tot die categorie behoort.

Grandview is een duo uit Kortrijk bestaande uit singer-songwriter Dries Dewaele en bassist Stefaan Delaere. Live staat er wel een uitgebreidere band op het podium met bevriende muzikanten Wouter Spaens (Idiots, Bruce Bherman) en Jan Vandenbussche (Gèsman, Hawai) en Luc Ketels.

Grandview brengt degelijke americana en geeft als grote voorbeelden Neil Young, Joe Henry, 16Horsepower, Daniel Lanois en John Mellencamp. Dat zal wel zo zijn maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat die voorbeelden het wél tot de overkant van de plas gebracht hebben terwijl deze mannen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit de omgekeerde beweging zullen maken. Slecht is het niet, helemaal niet zelfs, maar de liedjes raken onze koude kleren niet.

Met zijn uitspraak van het Engels verraadt Dewaele dat het Engels niet zijn moedertaal is. Dat is helemaal geen schande maar feit is wel dat mocht hij wél afkomstig zijn geweest uit het zuiden van de VS, hij de authenticiteit die deze muziek nodig heeft zou kunnen overbrengen.

Dit is muziek die je koopt ter aandenken aan een toffe avond maar niet omdat je hem echt wil hebben.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More