Home ReviewsAlbum Reviews ELECTRIC POLYGRAPHS – This Time it’s Different (Electric Polygraphs)

ELECTRIC POLYGRAPHS – This Time it’s Different (Electric Polygraphs)

by Kennet De Bondt

Het Belgische Electric Polygraphs brengt ons het album This Time it’s Different. Elektronische muziek in combinatie met goed klinkende elektrische gitaren, complex geprogrammeerde beats en teksten die soms absurd of betekenisvol zijn: hier moeten we toch even naar luisteren.

Een genre plakken op deze release is niet evident. We horen invloeden van Eurythmics, Daan, dEUS, en andere groten uit de jaren ’80 tot nu. Laten we het gewoon een mix van elektropop met een ’80 smaakje noemen.

Electric Polygraphs is een onemanband, en we hebben hier duidelijk te maken met een muzikale duizendpoot. Er wordt op het album gebruik gemaakt van een ruim pallet aan synths, gitaren – akoestisch en elektrisch – drumklanken en een ruim scala aan effecten op de stem. Blijkbaar schuwt Electric Polygraphs niets… Ook de ritmes en de tempo’s van de (jaja!) 16 tracks brengen steeds weer een andere feeling aan dit album waardoor het altijd wel op de ene of andere manier interessant blijft. De teksten handelen vaak over alledaagse dingen, maar toch is er steeds dat vleugje ironie en onconventioneel gezwets aanwezig dat ons even aan het glimlachen brengt.

Het is duidelijk dat er bij het maken van dit album niet over één nacht ijs gegaan is.
De muzikale recherche is aanwezig in elke track, en de instrumenten en de stemmen liggen in stereolagen mooi bovenop elkaar. Na één keer luisteren hebben we nog niet de helft gehoord van wat er te horen is, en dat is een teken dat we hier te maken hebben met het werk van iemand die weet wat muziek is.

In alle geval een fijn uurtje Belgische muziek waar we trots op mogen zijn! Wij wachten vol ongeduld op een volgende release!

Beluisteren op Bandcamp, playlist op Youtube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More