Home ReviewsAlbum Reviews DINOSAUR JR. – Hand It Over (Cherry Red Records)

DINOSAUR JR. – Hand It Over (Cherry Red Records)

by Mark Van Mullem

Waar we Where You Been als dé ultieme Dinosaur Jr.-plaat beschouwen, gaat Hand It Over van een paar jaar later toch ook met heel wat prijzen lopen, als je het ons vraagt. Jay Mascis zingt op de plaat opvallend veel met de falsetto-stem, de gitaren lijken luider dan ooit te klinken en aan goede songs geen gebrek. Weerom een fijn exploot van de koningen van poppy fuzz en noise. 

Absolute topper op deze plaat is het epische Alone, uitgesponnen over de volle acht minuten met heerlijk gitaargeweld en met een van de mooiste gitaarsolo’s van Mascis ooit. Zeker ook voer voor fans van Neil Young & Crazy Horse, Dinosaur Sr. zeg maar.

De krachtige albumopener I Don’t Think en het ei zo na mierzoete Never Bought It zijn allicht de bekendste songs van de plaat, Nothin’s Goin’ On kunnen we gerust als Dinosaur Jr.-classic bestempelen. I’m Insane badineert dan weer rondom een haast kinderlijke melodie, met fijne harmonische zang, en hier toch ook een stevige batterij gitaren die je trommelvliezen komen teisteren.

De formule wordt verdergezet met ondermeer Can’t We Move This, de fraaie tongue-in-cheek pop met groezelig randje Sure Not Over You, nog meer pop in I Know Yer Insane, de liefdeshistorie die draait rond Mick en het olijke, allesbehalve ‘rauwe’ Gettin’ Rough.

De expanded editie van het album die nu uitkomt, bevat behalve de originele plaat ook een live-optreden op cd 2 en heel wat extra’s die het album aanvullen op cd 1.

Van ons mag Cherry Red Records ook de eerste albums van de Dinosaur Jr. heruitbrengen, met of zonder extra’s. Al koesteren we, de ‘classic status’ van Green Mind ten spijt toch vooral Where You Been en deze Hand It Over.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More