Home ReviewsAlbum Reviews DE BATTERIES – Shiny Toys

DE BATTERIES – Shiny Toys

by JAKOB VANHEE


Al twee weken bivakkeert de sound van De Batteries op onze pc. En we weten niet wat we er mee aan moeten. Dat zou wel eens de bedoeling kunnen zijn of dat hopen we toch.

Shiny Toys bevat zes nummers (de titels zijn allemaal anagrammen van Shiny Toys) en baden in een knutsel-elektro sfeertje.

Vele gedachten kwamen opzetten:
‘Waar start de initiatie-les Djembé ?’
‘Pas op! Dit is een onbewaakte overweg!’
‘Is het een vliegtuig of een vogel ?’
‘Is het zomaar of zo, maar ?
‘Is het perculator of perculateur ?’
‘Playmobil of Lego ?’
‘Staat daar nu echt een paard in de gang ?’
‘Is het blazen of zuigen ?’

Om maar te zeggen, kop noch staart krijgen we eraan. Leuk, ja, heel leuk om naar te luisteren maar misschien niet altijd in zijn geheel. Soms werden we helemaal relaxed door de muziek, soms konden we niet snel genoeg wegrennen! Interessant dus.

Mochten we avant-garde elektro-compilaties maken, we hadden dit de ideale ep gevonden. Helaas, dat doen we (voorlopig) niet. Wat is het dan wel? Wel, een gedurfd, wij-doen-vierkant-ons-gedacht-plaatje en zo hoort het ook. Het duo meiden achter DE BATTERIES is blijkbaar niet vies van weird shit en gaat ook solo hun eigenzinnige weg. Altijd dragen ze elektronisch experiment hoog in het vaandel, en daar is weinig tegen te doen.

Laten we vooral dergelijk gedrag aanmoedigen!

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More