Home ReviewsAlbum Reviews CROWN OF PITY – Perfect Mountain (Eigen Beheer)

CROWN OF PITY – Perfect Mountain (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Lang geleden dat we nog zo gecharmeerd zijn geweest door een volslagen nieuwe band. Gelukkige bezitters van onze sympathie en waardering: Crown Of Pity’. Een trio uit Philadelphia (Pennsylvania, US) dat een uiterst aantrekkelijke mix in huis heeft van nineties shoegaze en postpunk van de rappe soort.

Het eerste teken van leven is de single Perfect Mountan. Het titelnummer is alvast een melodieus schot in de roos. Heerlijke gitaargolven slaan je met een perfect gevoel voor timing om de oren. Zalig daverende distortie. Gebracht met de ogenschijnlijke nonchalance waarop de meeste shoegaze bands een patent hebben.

Hetzelfde mag gezegd van het nummer op de flipside: You Made Me Realize. Een prima cover van het bijna 30 jaar oude My Bloody Valentine-nummer, de godfathers of shoegaze. Crown of Pity maakt geen geheim van de inspiratiebron(nen) en doet eigenlijk niets nieuws, maar wat ze doen is erg goed. Uitstekend debuut, meer van dat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More