Home ReviewsAlbum Reviews CRANIAL – Dark Towers/Brights Lights (Moment Of Collapse Records)

CRANIAL – Dark Towers/Brights Lights (Moment Of Collapse Records)

by Didier Becu

Post-metal zit sinds een tijdje weer helemaal in de lift, en daar doet Cranial met zijn debuut Dark Towers/Bright Lights (het lijkt net niet op de titel van dat Michael J. Fox-gedrocht uit de jaren 80) nog een aardig schepje bovenop. Dit viertal uit Würzburg laat er geen gras over groeien. Vanaf de eerste seconden nemen ze je mee naar een wereld vol verderf waar apocalyptische postrock de duisternis van de doommetal omarmt. Een uithaal van zo’n acht minuten waarin zowel de gitaren als de stemmen brullen, het ideale startsein voor 45 minuten helse duisternis naar de afgrond. Geen noot ervan klinkt verrassend of zelfbedacht, maar het werkt wel ontzettend effectief.

De band doet het vrij aardig in de Duitse undergroundscène, en ontstond uit de assen van Omega Massif die op het gerenommeerde Denovali zat, maar met Cranial gaan ze toch meer naar de richting van de doommetal. Na het uitbrengen van een eerste ep (Dead Ends), is Dark Towers, Bright Lights hun debuut.

Geen wonder, en altijd handig  dat men met namen als Neurosis of Isis als invloeden pocht, maar met deze muziek is het bijna onmogelijk om niet door deze giganten te zijn beïnvloedt. Cranial behoort zeker niet tot het beste uit het genre, daarvoor is het net iets te eentonig en is het al eerder en beter gedaan, maar als mokerslag kan het best dienen. En, neem het ons niet kwalijk, maar bijna zouden we durven zeggen dat je beter eerst het talent uit eigen land op je bord legt, Mantis of Darqo, maar geheel los van dat: helemaal niet slecht die Cranial!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More