Home ReviewsAlbum Reviews CLARA ENGEL – Where A City Once Drowned – (Eigen Beheer)

CLARA ENGEL – Where A City Once Drowned – (Eigen Beheer)

by Patrick Bruneel

Onze chef plaagt graag zijn medewerkers een beetje. Op een goedaardige manier, dat wel. Dus stuurde hij ons deze release door, omdat we wel van obscuur houden. Dat is waar, al houden we tegelijk wel van een minimum aan kwaliteit.

De ondertitel van Where A City Once Drowned luidt The Bethlehem Yapes Vol. II. Deeltje één verscheen in 2010 en bevatte opnames die de in Toronto, Canada wonende Clara Engel daar op een verloren herfstavond inblikte.

Als we een blik werpen op haar Bandcamp-pagina, merken we dat de dame al heel wat meer werk heeft uitgebracht. En ze benevens een muzikante ook nog eens een begenadigd visueel artieste is, te zien aan het artwork van haar releases.

Opvallendste release vinden we een werkje met nummers van Jason Molina (Songs:Ohia). Die naam en die van Will Oldham komen bij ons naar boven als we naar haar kleine liedjes luisteren.

De cd bevat zes nummers die ze op 4 december 2018 inblikte, grotendeels in één take waarna op een latere datum nog enige overdubs werden toegevoegd. Zelf speelt ze elektrische gitaar, slidegitaar, koto, hammond orgel en een guitalele. Tayloc Galassi speelt cello op alle nummers en een aantal vrienden staan haar met banjo, een drone, wat bas of een sythesizer bij op hier en daar een nummer.

Het is echter vooral haar bezwerende stem die de aandacht naar zich toe trekt. Waar bij een vage beluistering al snel kan worden geconcludeerd dat dit muziek is om een dutje bij te doen, is iets aandachtiger luisteren wel bevredigend. Toch voor mensen die wel houden van ietwat verstilde folk met een zwart randje.

En die titel? Wel, de liedjes zijn net als bij deel 1 opgenomen in het stadje Bethlehem in Pennsylvania. De religieuze tegenhanger heeft dan ook weinig te maken met deze release. Ondertussen heeft ze alweer nieuw werk uit, getiteld Little Blue Fox.

https://claraengel.bandcamp.com/album/where-a-city-once-drowned-the-bethlehem-tapes-vol-ii

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More