Home ReviewsAlbum Reviews CINEMUERTE – O Refúgio (Core Artists).

CINEMUERTE – O Refúgio (Core Artists).

by Patrick Bruneel

CineMuerte is een Portugese band die volledig draait om zangeres Sophia Vieira. De band werd in 2002 opgericht in Lissabon en bracht enkele jaren later twee albums uit op Raging Planet. Daarna konden ze hun plan trekken, wat misschien verklaart waarom na het in eigen beheer uitgebrachte Wild Grown uit 2011 de band nauwelijks nog een teken van leven gaf.

Om het grof te stellen, zouden we dat helemaal niet erg hebben gevonden. Toch duikt het kwartet nu op met een nieuw album, opnieuw in eigen beheer uitgebracht. Omdat het al eens sneu klinkt om geen label te hebben, richtte de band er gewoon zelf een op: Core Artists.

Tien nummers staan er op het album, die ergens het midden houden tussen vervelende rock en tenenkrommende ballads. Akkoord, Vieira kan zingen. Zo, dan hebben we ook iets positiefs geschreven. In Portugal is CineMuerte blijkbaar nogal populair onder fans van Moonspell en Within Temptation. Moonspell-gitarist Ricardo Amorim speelde zelfs een deuntje mee op hun vorige plaat.

CineMuerte is dan ook vooral een band die kan aanspreken bij liefhebbers van een in een gothicjurk geklede zangeres die graag lid zou zijn van Lacuna Coil of The Gathering, maar nog niet tot aan de knieën van deze bands komt.

Shit zeg, tien nummers is een marteling.

www.cinemuerte.net

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More