Home ReviewsAlbum Reviews CHRISTOPHER WALKMAN – Doing Fine (Brighter Records).

CHRISTOPHER WALKMAN – Doing Fine (Brighter Records).

by Bart Verlent

De 30-jarige singer-songwriter Christopher Walkman is gitarist bij de garageband Jellephant & The Phantoms, om de één of andere reden heet hij daar trouwens Kalkman. Als Walkman debuteerde hij in 2016 met zijn titelloze ep waarop hij dromerige folk brengt die dicht aanleunt bij zijn helden Nick Drake en Jacksong C. Frank. Vorig jaar bracht Christopher zijn tweede ep If I Had A Band uit waarop hij meer met galmende gitaren en drumcomputers werkte.

(c) Christopher Walkman/Brighter Records

Nu is er het debuutalbum Doing Fine waarop deze singer-songwriter uit Arnhem terug akoestische nummers brengt. Wat maar goed is ook, want de tweede Walkman-ep klonk wat geforceerd. Met dit album gaat hij terug naar de basis. De songs op de nieuwe plaat klinken heel divers, wat niet altijd het geval is bij singer-songwriters. Het enige minpunt is dat de stem van Walkman nogal monotoon klink, en eigenlijk is hij ook niet zo’n geweldige zanger.

Gelukkige houdt Christopher zijn songs heel kort zodat ze niet te ééntonig worden. Dat Walkman zijn akkoorden niet altijd even zuiver neemt heeft dan ook wel zijn charme, maar komt soms vrij rommelig over. Er is dan ook nog wat werk aan de nummers en aan zijn zangkunst.

.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More