Home ReviewsAlbum Reviews CHEVALIEN – Sunderground EP (Nuun Records)

CHEVALIEN – Sunderground EP (Nuun Records)

by Patsker Omaer Beguin

Het vergt moed, om als Fransman in het Engels te rappen en toch geloofwaardig te blijven. Chevalien uit Tours levert met Sunderground zijn tweede ep af.  De cd bevat donkere hip hop, flitsend en doorspekt met frustratie. De teksten zijn duistere beschrijvingen van een wereld vol met schaduwen. Onder begeleiding van etherische elektronische muziek brult hij zijn woorden met passie uit.

Sundergroud bestaat uit vier hiphoptracks en twee instrumentale nummers. De rap liedjes zijn zéér afwisselend en van hoog niveau. Chevalien laat ook horen goed overweg te kunnen met de elektronische inkleuring van de songs. Om zijn bizarre Engelstalige mantra’s te kunnen volgen is het toch aangeraden om de teksten er bij te nemen. Per track zijn die te vinden op zijn Bandcamp-pagina.

De twee instrumentale nummers zijn geen invullers maar volwaardige creaties. De mystieke geluiden en drumbeats laten Chevalien van een totaal andere kant horen. Sunderground mag eigenlijk een hybride release genoemd worden. De zin om te experimenteren zorgt voor diepgang en onverwachte sensatie.

Chevalien verblufte ons met deze frisse ep. Zijn spookachtige hip hop en rap zit vol kronkels. Voeg daar bij nog eens de diep uitgewerkte donkere elektronisch muziek met opzwepende ritmes en we krijgen een plaat die meer dan het beluisteren waard is.

https://chevalien.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More