Home Reviews BRITTANY HOWARD – Stay High (ATO Records)

BRITTANY HOWARD – Stay High (ATO Records)

by Astrid Venturuzzo

Brittany Howard. Deze naam zegt de meeste mensen niets, maar als we het hebben over de warme, soulvolle zangeres van de voormalige band Alabama Shakes, dan gaat er bij de meesten wel een belletje rinkelen. We waren nog maar net bekomen van het nieuws dat Alabama Shakes het voor bekeken houden, of we worden alweer met overbeladen met nieuws uit deze hoek. Brittany Howard gaat solo en brengt haar eerste album Jaime uit op 20 september. De single History Repeats werd reeds gereleaset en zonet werd ook Stay High de wereld ingestuurd.

Foto door Brantley Gutierrez

In Stay High bezingt Howard haar vader en brengt ze een ode aan de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in haar familie. De videoclip die bij deze song hoort, werd dan ook integraal opgenomen in haar geboortedorp in Alabama en wordt gespeeld door vrienden en familie. Een belangrijke rol is weggelegd voor Terry Crew (Brooklyn Nine-Nine, The Expendables), die via een emotionele e-mail van Howard werd gevraagd om een rol te spelen en waarvoor Crew helemaal naar Alabama is gereisd.

De funk die we kenden van de Alabama Shakes maakt plaats voor wat soul en rock, maar de stem van Britanny Howard gaat nog steeds door merg en been. Stay High is een lied dat één en al gevoelens schreeuwt en ons zo een glimps geeft van Howards onverwoestbare band met haar diepste roots. Bekijk hieronder de videoclip van Stay High.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More