Elk nadeel heeft zijn voordeel, dat ondervond ook Brent Beukelaer vorig jaar. Hij won vorig jaar met zijn band The Radar Station De Nieuwe Lichting en ze brachten ook het geweldige album Life In Side Tornado uit maar door de coronacrisis zagen ze 85 shows verdwijnen uit hun agenda. Dus schakelde Brent over naar plan B. Al enkele jaren was hij bezig aan zijn Nederlandstalig debuutalbum dat hij nu in alle rust kon afwerken. Hij kreeg daarvoor de hulp van The Radar Station-collega Sander Cliquet (die was co-producer en nam de bas, synth, gitaar en drumcomputers voor zijn rekening) en David Broeders (Yuko) op drums en percussie. Daarnaast kon hij rekenen op een aantal gastmuzikanten: Nathan Wouters, Roos Denayer (Rosa Butsi), Nina Kortekaas (Noa Lee), Niels Van Heertum (Naima Joris, Chantal Acda, Marble Sounds), Falk Schrauwen (Compro Oro) en een klein strijkersensemble bestaande uit Anou Sansuk op viool, Esther Coorevits op viola en Vincent Werbrouck op cello.
Beukelaer vond inspiratie bij Nick Drake, Spinvis, Boudewijn De Groot, The National en in het bijzonder Lieven Coppieters. Maar hij maakte vooral een uniek eigen geluid waar hij zijn unieke verhalen uit een alternatief universum mooi op neerlegde.
We wisten natuurlijk al dat Brent mooie teksten kon schrijven voor The Radar Station, in zijn eigen taal kan hij zich nog beter uitleven en speelt hij nog meer met woorden. Zo schept hij een kleurrijke wereld die warm en fris is tegelijkertijd.
Zo kleurrijk als de teksten van Beukelaer zijn, zo zijn ook de songs. Met zijn muzikale vrienden kleurde hij al zijn songs mooie in met speelse arrangementen die iets wondermooi opbouwen. We kijken dan ook totaal niet vreemd op dat Living It Up van Bert Kaempfert (beter bekend als de Kapitein Zeppos begintune) gebruikt wordt als outro van Het Blinker Meisje. Dezelfde speelsheid van deze klassieker vind je ook terug op de nummers van dit album.
Maar Brent zorgde ook voor breekbare songs op deze wondermooie plaat zoals het pakkende De Schemering en het magische De Verwelkoning, die ook de donkere kant laten zien van ons bestaan. Kunst Der Keuzes is het enige nummer waarop het iets harder mag. Op de andere songs klinkt het trio meer ingetogen zodat de brede arrangementen meer tot hun recht komen.
Niet alleen de teksten en liedjes zijn de moeite waard op deze plaat. Beukelaer vroeg aan kunstenaar Jannes De Schrijver om enkele tekening te maken voor zijn solo-album. De stijl van De Schrijver past ook perfect bij de magische songs. Elk nummer op deze plaat krijgt zijn eigen passende tekening, de ene al wat meer uitgewerkt dan de andere. Ook op de hoes prijken knappe kunstwerken van Jannes die een meerwaarde zijn voor dit album.
Heen Zonder Meer is een prachtalbum geworden dat, om het in het Beukelaers woorden te zeggen, klein maar gigantisch is. Brent stelt het album, samen met zijn muzikanten, voor op 1 oktober in Amor Club (De Roma) in Antwerpen, op 20 oktober in De Casino in Sint-Niklaas. Op 20 november vult Brent Het Depot in Leuven met zijn magische songs.