Home Reviews BONNE APARTE – Scum Party (Eigen Beheer)

BONNE APARTE – Scum Party (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Plaatjes draaien, we doen niet liever. Het nieuwste zwarte hebbeding op de draaitafel heet Scum Party en komt recht uit Nederland. Bonne Aparte, een cultband, al was het maar voor het feit dat ze na het uitbrengen van hun debuut op Wham! Wham! Records er na amper een jaar de brui aangaven.

De plaat deed heel wat noiseharten harder kloppen, en de comeback werd dan ook met open armen gevierd. Zo stonden ze vorig jaar op het podium volk van Incubate met schoon volk als Tacocat en The K. Scum Party is hun laatse single met daarop 6 songs met een speeltijd van zo’n tien minuten, als het dat al haalt, niet dat we het precies weten want we waren net iets te veel in de ban van de psychedelische noise (of zo je wil pokkenherrie) om de klok er bij te halen.


Alles ziet er zeer heerlijk DIY uit. Het hoesje haalt je volledig weg uit het kille digitale tijdperk waarin we nu leven, alles is met de hand gemaakt (met een kopieermachine begot!) en vol weemoed denken we terug aan tijden waarin de fanzines het voor het zeggen handen.
Het Nederlands noisecollectief trekt zich geen moer aan van wat hip is, gewoon je zelf zijn, alle regels overboord gooien.


Zoals gezegd staan er zes songs op het nieuwe plaatje, en vergeet onderstaande woorden maar, samengevat in twee woorden is het gewoon psychedelisch hard!
Aged klinkt lekker brutaal en zelfs wat verwarrend. Hoewel je het onmogelijk poppy kan noemen, zit er sowieso veel melodie in verwerkt. Beukende drums, en lawaaierige gitaren die naadloos overvloeien in het sublieme Over It. Denk aan Olivia Tremor Control met een Melvins-attitude. Of zoiets, of hou het maar op luide noisepunk zoals in Hours.
Twin Love toont een middelvinger meer dan de rest. Psychedelisch rammen noemen we dat, met behoorlijk veel kwaliteit overigens, en alles wordt stijlvol afgesloten met Climbing.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More