Home ReviewsAlbum Reviews BITTERLING Kleine Oneindigheid (Obus Records)

BITTERLING Kleine Oneindigheid (Obus Records)

by Patsker Omaer Beguin

Obus Records is een nieuw Brussels label dat zich wil focussen op experimentele elektronische muziek. Kleine Oneindigheid van Bitterling is hun eerste release. Over de artiest(en) van het project is er tot nu toe geen info. We kunnen wel schrijven dat ‘bitterling’ de benaming is voor zowel een plant als een vis. Het mysterie rond deze productie wordt hierdoor nog wat groter.

De muziek op Kleine Oneindigheid creëert een geheimzinnige sfeer. Tien bizarre Nederlandse titels. Tien andere benaderingen van gevoelens gevuld met mystiek. Bitterling omhelst met zachte handen grootmeester Harold Budd. FragmentKleineOneindigheid en

Bunker zijn hier de mooiste voorbeelden van. Met langzame piano aanslagen en veel echo op de achtergrond worden dromerige sferische klanken geschept.

MunkterzwermStilichtKrioelt Wat Valt, bevatten composities gevlochten tot mooie ambientwerkjes.  Op de achtergrond duiken met regelmaat wat experimentele stukjes op die alles mooi inkleuren. Schoonvergeten gaat de Michael Brook-weg op. De zweverige gitaar-loops lieten ons aan ‘Bitterling in the Aquarium’ denken.

Durf is er. Spiegelnaakt, is als een vis die plotseling uit het donkere water opspringt. We verlaten de donzige tonen met een minimale drone en soundscape. Het duisterste nummer komt tot leven.
De stilte na het afsluitende Mijn Rook, kreeg een merkwaardige dimensie. Onder lichte hypnose lieten we ons wegdrijven op wolkjes tussen de vallende bladeren. De herfst is nu nog mooier.

Bitterling heeft verschillende gezichten en benaderingen. De verscheidenheid van aanpak houden Kleine Oneindigheid van het al zo uitgeholde ambientpad weg. De titels van de composities geven perfect aan waar de muziek over gaat. We krijgen niet genoeg van de tristesse in dit merkwaardig staaltje elektronische muziek.

Obus Records
Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More