Home Reviews BAT FOR LASHES – Feel For You (Awal)

BAT FOR LASHES – Feel For You (Awal)

by Astrid Venturuzzo

Bat For Lashes is het geesteskind van zangeres Natasha Khan. Al sinds 2006 is zij niet weg te denken uit de Britse indiepop en op 6 september verschijnt haar vijfde album Lost Girls.

Lost Girls zal een conceptalbum worden waarbij Natasha het leven van ene Nikki Pink, uit het L.A. van de jaren ’80, bezingt. Het album vormt een eerbetoon aan filmklassiekers uit de jaren ’80 en is hier volledig door beïnvloed. Uit dit album gaf Bat For Lashes al de single Kids In The Dark vrij en worden we nu ook verblijd met Feel For You.

Dat het album zijn inspiratie haalt uit de jaren ’80 valt alvast in beide releases op. Daar waar Kids In The Dark hier vooral op het emotionele aspect speelde, krijgt Feel For You een hoog dansbaar gehalte, maar ook nog geheel in de stijl van de tachtiger jaren. De single wordt ingeleid door opzwepende synthesizers en start onmiddellijk met een catchy refrein. Doorheen de hele song wisselen verschillende melodieën elkaar af en zorgt het aanstekelijke ritme voor een funky geheel.

Het album wordt verwacht op 6 september. Er zijn tot nu toe geen optredens gepland.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More