Home Live BACK IN THE CHILDHOOD Live videoclip @ Muziekodroom.

BACK IN THE CHILDHOOD Live videoclip @ Muziekodroom.

by David Van Den Bosch

Ontdek je graag nieuwe en steengoede muziek? Dan is Back in The ChildHood (B.I.T.C.H.) een band die je zeker eens moet gaan zien.

Back In The ChildHood is het soloproject van muzikale duizendpoot Dimitri Defossé. Hij speelde samen met zijn begeleidingsmuzikanten Brent Mijnendonckx en Arne Vyt zijn debuutshow op 17 mei in de Muziekodroom op het festival Vuurdoop. Je zal al van goeden huize moeten zijn als je dit debuut wil overtreffen.

Defossé speelde niet alleen een optreden van 35 minuten waarvan hij zo goed als alleen alle muziek schreef. Hij werkte voor dit debuut ook samen met danseressen en filmde de hele show. Deze show is online te bekijken vanaf 23 november. Je kan hem hieronder bekijken.

Defossé is een pure multi-instrumentalist die zelfs meerdere instrumenten tegelijk kan bespelen. Zo zie je hem een samplingpad bedienen terwijl hij nog aan het zingen en drummen is. Ook leerde hij zichzelf basgitaar spelen ter gelegenheid van zijn debuut.

Zijn muzikale mosterd haalde de frontman van B.I.T.C.H. onder andere bij Talking Heads, Tool en Nerve. De Antwerpenaar schuwt de vreemde ritmes en maatsoorten niet en combineert dit graag met pompende beats en een goede dosis elektronica.

Ook de samenwerking met danseressen Jotka Bauwens, Fée Roels en Mery Coopman bleek een absolute meerwaarde voor deze live-show. De choreografie past bijzonder goed bij de abstracte benadering van Defossé’s elektronische muziek. Een goede lichtshow en video-bewerking zorgen er tot slot mede voor dat Back In The ChildHood een visitekaartje om ‘u’ tegen te zeggen aflevert aan de muziekwereld. B.I.T.C.H. is klaar om de wereld van elektronische energiestoten te voorzien!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More