Home Reviews ANNA MEREDITH – Paramour (Moshi Moshi Records)

ANNA MEREDITH – Paramour (Moshi Moshi Records)

by Kennet De Bondt

Anna Meredith, een Britse componiste en uitvoerster combineert elektronische muziek en tal van klassieke instrumenten. Ze is een voormalige componist bij het Scottish Symphony Orchestra, en bracht in 2016 haar debuutalbum Varmints uit. Het album werd het Scottish Album of The Year.
Haar nieuwe album, FIBS, komt uit op 25 oktober.

Als voorproefje krijgen we de single Paramour (par amour / uit liefde?).
Je beluistert en bekijkt de clip het best even op Youtube.

Het nummer start met razende synthpulses en het is niet evident om meteen het juiste ritme te vinden. Meredith bewijst hier meteen mee dat muziek een complex gegeven kan zijn en dat zij deze moeilijkheid beheerst en kan gebruiken. Het tempo is hoog en lijkt op dat van een op hol geslagen trein, wat visueel wordt ondersteund door de clip. Niet de bestemming, maar de reis blijkt hier te primeren. Een mooi doordenkertje…

Tijdens het traject ontmoet de elektronische muziek klassieke en meer rock-pop instrumenten, die naadloos versmelten in het geheel. Dit bezorgt de kijker/luisteraar een bijzondere en intens dynamische ervaring. Wie de muziek niet kan smaken zal in alle geval moeten toegeven dat de one-take-clip fijn bedacht en gebracht is.

Deze single creëert verwachtingen en we zijn razend benieuwd naar wat Anna Meredith nog meer voor ons in petto heeft. Het is niet voor niets dat ze wordt bestempeld als nieuwe toonzetter in het Britse muzikale imperium. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar het album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More