Home ReviewsAlbum Reviews AM I DEAD YET? – Am I Dead Yet? (Wire-Sound)

AM I DEAD YET? – Am I Dead Yet? (Wire-Sound)

by Bart Verlent

Am I Dead Yet? is een project van Mary Byker, die we kennen van Pop Will Eat Itself en Gaye Byker On Acid, en Noko die een verleden heeft bij Magazine, The Cure en Apollo 440. Aangezien Byker regelmatig werd gevraagd als gastmuzikant bij Apollo 440 (hij was ook te horen op de Apollo 440 klasieker Ain’t Talking ‘bout Dub), kwamen deze twee kerels tot de conclusie dat ze beiden een passie deelden voor bombastisch filmmuziek.

Noko heeft een voorliefde voor soundracks van John Barry en Ennio Morricone, het geweldige geluid van Serge Gainsbourg en Brian Wilson, de post-punk van Joy Division en Cabaret Voltaire en de progressieve rock van King Crimson. En Byker heeft een obsessie voor Leonard Cohen en voegt er af en toe wat drama in van Nick Cave en Scott Walker. Al deze invloeden gooiden ze bij elkaar om Am I Dead Yet? te maken.

Ook al zijn deze songs met de computer gemaakt, toch is het duo erin geslaagd om een warme retro sound weer te geven. Samen hebben ze een soundtrack gemaakt van een onbestaande 70’s film met de nodige sarcastische en maatschappij kritische teksten van Byker.

Dit debuut kon verschijnen door crowdfunding en op een recordtijd kregen ze het geld bij elkaar. Na het horen van deze plaat denken we dat bij de volgende Am I Dead Yet? zeker geen crowdfunding meer nodig is want dit is echt wel een straffe schijf!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More