Home ReviewsAlbum Reviews STAATSEINDE – Dreiheit (Onrijn Records)

STAATSEINDE – Dreiheit (Onrijn Records)

by Bootsie Butsenzeller

Ze zijn van ver gekomen om jullie te bekoren. Uit het jaar 2006 om precies te zijn. Staatseinde begon hun missie met een bemanning en bevrouwing van 5, enkele ruimtebattles later herleid tot duo en nu terug met een jawél; Dreiheit. Pat Metzger vervoegde Andy Dufter en Der Neo in hun intergalactische escapades, nu op het kersverse Onrijn Records-moederschip.

Wij die na hun vorige Neue Zyklus exploot, waar zelfs met Prince geflirt werd, dachten dat het lachen hen wat vergaan was, hadden niet gerekend op verdere Ruimte Issues. Edoch brengt die eerste track ons terug naar de Ruimtevaart Vooruit oorsprong, nog steeds een succes voor dansbenen en lachspieren. Echter meteen daarna gooit Panspermia grote brokken gitzwart en dreigend roet in de synthpap, waarmee deze Nederlandse kosmonauten zich netjes behaaglijk naast onze Front mogen nestelen.

The City is klaarblijkelijk ook niet meteen een happy place to be, maar er mag gelukkig nog worden gedanst.

De B-kant van deze 6 tracks tellende nieuwe vinyl ep, trapt weer vrolijk uptempo af, met een naar Fred Von Jupiter neigend Gut Gemacht. De Blaue Augen doen het tempo dalen en knipperen (beetje onvermijdelijk als de Duitse taal met elektro wordt vermengd) gretig naar Kraftwerk. Het heerlijk melodieuze Glauben, kregen we vorige week al als voorproefje en doet ons dromend naar betere oorden al dan niet in een ander melkwegstelsel, uitgeleide.

Staatseinde is terug jongens en meisjes, Noorderburen met een gedegen kennis van onze vaderlandse en bij uitbreiding het gehele elektronica nalatenschap. Ze komen in vrede, ga ze dus maar verwelkomen, toejuichen op de Gentse Feesten in Kinky Star op 28 juli.

Snippets van de ep kan je beluisteren op Soundcloud

Meer info op http://staatseinde.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More