Home ReviewsAlbum Reviews LIEVEN TAVERNIER – Verloren In De Tijd

LIEVEN TAVERNIER – Verloren In De Tijd

by Luminous Dash

Door: Stefaan Tubex

Lieven Tavernier levert met zijn nieuwe plaat Verloren In De Tijd een juweeltje af. Op zijn 73e is de Gentse Leonard Cohen productiever dan ooit. Zo brengt hij deze maand samen met de nieuwe plaat ook de verhalenbundel ’t Lieverdje uit. Het mooie aan de songs van Lieven is dat ze voor iedereen uiterst herkenbaar en tastbaar zijn. Als luisteraar weet je niet of de nummers volledig autobiografisch zijn, maar je voelt wel dat ze heel dicht bij hemzelf liggen. Net daardoor zijn nummers als De Eerste Sneeuw en De Fanfare Van Honger En Dorst, bekend in de versies van Jan De Wilde maar van de hand van Lieven Tavernier, zo’n populaire liedjes geworden.

Laat Mij De Liefste Zijn is de eerste single. Het is een schijnbaar opgewekt nummer over weten dat je altijd mag dromen en binnen kan gaan waar je vrienden zijn. Net als je vrolijk begint mee te neuriën, besef je dat het nummer eigenlijk gaat over afscheid nemen van het leven en het terugzien van gestorven vrienden.

Met zijn guitige fonkel ogen en subtiele monkel lach zit Lieven nog boordevol muzikale plannen. Zo werkt hij aan een intieme plaat met Les Dames Tavernier. Dit zijn drie violistes die hij eigenhandig omgetoverd heeft tot zijn persoonlijke Webb sisters. Daarnaast hoopt hij een uitgepuurde plaat op te nemen in de stijl van de American Recording albums van Johnny Cash. Verder wil hij nog liedjes in zijn geliefde Gents uitbrengen en ook songs voor anderen blijven schrijven.

Ondanks de bruisende plannen, merk