Home ReviewsAlbum Reviews LEA PORCELAIN – Love Is Not An Empire (Lea Porcelain Recordings)

LEA PORCELAIN – Love Is Not An Empire (Lea Porcelain Recordings)

by Luminous Dash

Met de minimale versie van Warsaw Street en het strijdvaardige na-vallen-komt-opstaan I Am Ok blijft het duo Lea Porcelain uit Berlijn anno 2019 met mondjesmaat nieuw werk uitbrengen. Op 14 Juni is daar de single Love Is Not An Empire bijgekomen. Daarmee bewijzen Markus Nikolaus en Julien Bracht dat ze met twee akkoorden en een post-punk gitaar-riff meer dan genoeg hebben om een bloedmooie song te schrijven. De kenmerkende atmosferische productiestijl van Julien bouwt de spanning op en daar krijgen we kippenvel van tot de laatste seconde.

Het kan er voor wat tussen zitten dat ze voor het opnemen van nieuw materiaal naar Spanje trokken, maar net als bij I Am Ok lijkt er wat meer licht te schijnen in hun geluid dan op de debuutplaat Hymns To The Night. Dat doet hopen dat we binnenkort nog meer resultaat van die sessies te horen mogen krijgen. Ergens in de late herfst zouden nog voorloper(s) van een nieuw album volgen.

Je zou deze wel eens snel op repeat hebben kunnen staan… 

Luisteren kan via https://ffm.to/loveisnotanempire

Jan Van Coppenolle

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More